Siirry sisältöön
JOOGA - Mitä jooga on?
[]

Mitä jooga on ja miksi sitä juhlitaan kansainvälisesti 21.6.?

Jooga on muinainen fyysinen, psyykkinen ja henkinen harjoitusmenetelmä, joka on peräisin Intiasta.

Sana "jooga" tulee sanskritista ja tarkoittaa liittymistä tai yhdistymistä, symboloi kehon ja tietoisuuden yhteyttä. Nykyään joogaa harjoitetaan eri muodoissa ympäri maailmaa ja sen suosio kasvaa jatkuvasti.

YK julisti 11. joulukuuta 2014 kesäkuun 21. päivän kansainväliseksi joogapäiväksi päätöslauselmallaan 69/131.

Kansainvälisen joogapäivän tavoitteena on lisätä maailmanlaajuista tietoisuutta joogan harjoittamisen monista eduista.

OLE YHTEYDESSÄ KUN HALUAT LÄHTEÄ JOOGAMATKALLE INTIAAN.

Päätösluonnoksen kansainvälisen joogapäivän perustamisesta oli ehdottanut Intia, ja ennätysmäärä 175 jäsenvaltiota hyväksyi sen. Pääministeri Narendra Modi esitteli ehdotuksen ensimmäisen kerran yleiskokouksen 69. istunnon avauspuheessaan, jossa hän sanoi: "Jooga on korvaamaton lahja vanhasta perinteestämme. Jooga ilmentää mielen ja kehon, ajatuksen ja toiminnan yhtenäisyyttä... kokonaisvaltaista lähestymistapaa, joka on arvokasta terveydellemme ja hyvinvoinnillemme. Jooga ei ole vain liikuntaa; Se on tapa löytää ykseyden tunne itsemme, maailman ja luonnon kanssa."

Lue lisää joogasta, in english, kopio linkki ja vie se selaimen hakuriville ja avaa se uudessa ikkunassa. file:///C:/Users/35840/Downloads/Do%20Know%20About%20Yoga%20w%20logos.pdf

https://www.facebook.com/Suomiintiaseura järjestää 21.6 2023 yhteistyössä kumppaneiden kanssa maksuttomat joogaharjoitus tapahtumat Etelä-Intiassa Keralassa päivällä sekä Rovaniemellä Ounasvaaran rinteillä yöttömömän yön tunteina.

Ole yhteydessä kun haluat lisätietoja Suomi-Intia-Seuran toiminnasta, olen osa yhdistyksen hallitusta, tarjagw@gmail.com